06 juli 2009

Summering av Almedalen

Så mycket bloggande för min del blev det inte i Almedalen. Däremot twittrade jag från diverse seminarier, vilket jag definitivt inte var ensam om att göra i Visby.

Man kan tycka väldigt olika om Almedalen. Det är ett riktigt spektakel, men ett intressant sådant. Tydligen var det över tusen arrangemang under veckan och det kändes onekligen som ett gigantiskt smörgåsbord där vi kunde välja och vraka.

Självklart koncentrerade vi oss på bostadspolitiska seminarier och det mest intressanta hade Hyresgästföreningen som arrangör och handlade om framtidens bostäder. En eloge till Hyresgästföreningen som hade tagit in debattörer med vitt skilda åsikter, allt från Barbro Engman, vidare till muf och byggindustrierna. Den som gjorde störst intryck i debatten var muf:s Niklas Wykman. Nu avser jag inte hans politiska ståndpunkt utan snarare hans sätt att debattera. Men debatten handlade egentligen inte om framtidens boende, men om framtidens hyresrätt. Trist att inte diskutera olika boendeformer och hur dessa kan täcka upp boendes behov. Debatterna är ibland alltför enkelspåriga och inte speciellt nytänkande.
 
web traffic statistics