17 juni 2009

Politiker vädjar om fler hyresrätter

Stockholm stads finansborgarråd Sten Nordin har skrivit ett öppet brev till bygg- och fastighetsbranschen i Stockholm. I brevet nämns inte bostadsrätten över huvud taget men väl hyresrätten. Så här skriver han:

"Den stora inflyttningen till Stockholm och en rörlig arbetsmarknad ställer krav på fler hyresrätter. Det är därför vi har ett mål om att bygga 6 000 hyresrätter under mandatperioden. Det är en börda som vare sig kan eller bör åvila endast stadens bostadsbolag, utan vi behöver en betydande privat hyresrättsproduktion. Detta är inte en ny prioritering i sig, men vi har valt att skärpa den för att verkligen nå resultat. Jag vill därför rikta en uppmaning till er alla att nu prioritera hyresrättsprojekt. Jag håller öppet för handslag med alla som vill bidra till fler hyresrätter i Stockholm."

Det låter som om Sten Nordin tycker att hyresrätter är lösningen när det sker en stor inflyttning och vi har en rörlig arbetsmarknad. Riktigt så är det inte, vilket jag tänker visa i kommande blogginlägg.
 
web traffic statistics