10 juni 2009

Makt över vardagen

Det kom en rapport från Stockholms Stadshus AB, ägarbolaget för de allmännyttiga bostadsföretagen i Stockholms stad, som handlar om antalet ombildade hyresfastigheter. Den visar att boende i 417 fastigheter har fått erbjudande om att ombilda till bostadsrätt, varav 168 föreningar har tackat ja. Försäljningssumman uppgår till 14,2 miljarder kronor. Därutöver har 59 föreningar tackat nej till bostadsbolagens erbjudande.

Nu sitter jag här och inväntar på att Hyresgästföreningens representanter ska blogga i ämnet och i vanlig ordning kalla det för ombildningsproblematik, bostadsrättsombildningskarusell och ombildningar med obligatoriska konstigheter.

Det är självklart så att allting ska gå rätt till, något annat kan man inte tycka. Men Hyresgästföreningen verkar anse att alla ombildningar sker med ruffel och båg. Och det är ju klart att de förlorar medlemmar. Själv väljer jag en alternativ tolkning kring ombildingar och ser det som att de boende får makt över sin egen vardag och en större möjlighet till inflytande.

UPPDATERING
Jag behövde inte vänta speciellt länge innan reaktionen från Hyresgästföreningen kom.
 
web traffic statistics