11 september 2009

Mycket information om bostadsrätt

På SBC producerar vi massor av information och på olika sätt. En "produktion" är via styrelserådgivningen med många telefonsamtal och mail. En annan är de tryckta skrifter vi ger ut. SBC Direkt går till styrelserna i våra medlemsföreningar ungefär 10-15 gånger per år. Din Bostadsrätt går till medlemshushållen med fyra nummer och varje nummer trycks i 220 000 exemplar!

Utgivningen innebär givetvis en del jobb och det är kul att se hur varje skrift arbetas fram. Just nu lämnar SBC Direkt nr 8 tryckeriet och är på väg ut till medlemsföreningarna. Den publiceras även på vår webb på måndag. Samtidigt håller vi på att slutföra textskrivandet till nummer 9. De går till formgivaren idag och sedan får vi ett korrektur om en dryg vecka.

Under tiden håller ett antal journalister på att ta fram artiklar till Din Bostadsrätt. Där skriver vi inte så mycket själva men vi tar fram idéer till vad varje nummer ska handla om. Många idéer får vi via våra kontakter med medlemmar och sen hjälper vi journalisterna med kunskap och intervjupersoner. Nummer 3, som kommer i oktober, innehåller bland annat om artiklar om brandsäkerhet (väldigt aktuellt men alltid i ropet), stambyte samt en köp- och säljskola.

Tidningarna, både aktuella nummer och vårt arkiv, finns på webben.

Strax tar jag helg och jag ser fram emot de planerade middagarna. Sen är det snabbt måndag och det blir en lite annorlunda arbetsdag. Vi ska planera höstens arbete samt dela med oss av specialkunskap som var och en besitter.
 
web traffic statistics