23 september 2009

Hyresgästföreningens gerillaverksamhet

Vad är det som får hyresgästföreningen att bryta mot lagen och söka tränga sig in på ombildningsmöten? Vad är man rädd för? Vems intressen företräder hyresgästföreningen - det är svårt att se att det är hyresgästernas? Läs om detta i Svenska dagbladet och på hyresgästföreningens blogg.

Jag begriper inte hur man kan beskriva ombildningar som det värsta som kan drabba mänskligheten när det är precis tvärtom. Varför bedriver man gerillaverksamhet och gör allt för att svartmåla och skapa förvirring vid ombildningar?

Jag har nog arbetat runt ombildningar längre än de flesta. Jag har givetvis sett avarter kring ombildningar men då mest från oseriösa hyresvärdar både kommunala och privata som försöker skörta upp hyresgästerna.

Hyresgästföreningen tycks inte fatta att hyresgäster går samman och köper sina hus främst därför att man vill få kontroll över sina liv. Man vill slippa bytesträsk och hyresvärdar och man vill bestämma själv när man vill bygga om eller flytta. Det hela är väldigt enkelt. Bostaden - vilket sannolikt även hyresgästföreningen kan hålla med om - står oss väldigt nära och är viktig. Vad är då inte naturligare än att äga sin bostad.

Vems intressen företräder egentligen hyresgästföreningen? Jag tycker de skall ägna sig åt det som är själva meningen med en hyresgästföreningen nämligen att hjälpa hyresgäster mot ”dumma” hyresvärdar. Tyvärr framstår föreningens beteende som endast organisationsegoism. Omsorgen handlar om hyresgästföreningen – inte hyresgästerna.

Uppdatering 090924: Dagens ledare i Svenska dagbladet skriver om hyresgästföreningens agerande.
 
web traffic statistics