09 mars 2010

Nytt nummer av Din Bostadsrätt

Din Bostadsätt är namnet på den tidning som vi skickar ut till alla boende i våra medlemsföreningar samt bosparare. Nu är det dags för ett nytt nummer (pdf) och med en upplaga på drygt 230 000 exemplar är den faktiskt en av de större tidskrifterna i Sverige.

Här är ett smakprov på vad tidningen innehåller:

Din Bostadsrätt om lägenhetsinbrott
Årets första nummer är nu ute hos boende i SBCs medlemsföreningar samt till alla bosparare.
I tidningen hittar du bland annat följande:
Tema om lägenhetsinbrottDet var en vanlig fredagsförmiddag i början av september. Åse Ericson gick hemifrån med dottern Hilda för att fika. När hon kom hem mindre än fyra timmar senare var dörren uppbruten och saker för 40 000 kronor stulna. Familjen hade utsatts för ett av årets 7 700 lägenhetsinbrott. Läs deras berättelse och om varför social kontroll är det bästa skyddet.

Udda föreningsnamn
Har du undrat varför en del bostadsrättsföreningar heter som de gör med sina udda namn? Din bostadsrätt låter föreningarna förklara varför de heter Gebährschmerzen, Smulgubben, Elda med kärlek och Pippistan. Jag skrev om detta i ett tidigare inlägg och här har vi alltså svaren.

Annorlunda boende
Det lät först som en galen idé. Men sedan några år finns Söderköpings mest udda boende i en gammal silo. – Jag har inte ångrat en sekund att vi flyttade hit, säger Fritjof Holmgren.

Ny serie: Så här bor jag
För drygt tre år sedan flyttade Jany Plevnik in i den då sunkiga ettan på en bakgata mitt i Stockholm. Se hur det blev när han lät renovera de 28 kvadraten för att få en lägenhet med New York-känsla.
 
web traffic statistics