25 januari 2010

Teleoperatörerna dumpar hyran för basstationer

Nu är årets första nummer på väg ut till våra medlemsföreningar och andra prenumeranter. I ett tidigare inlägg efterlyste vi fastighetsägare som fått hyran dumpad för basstationer i och med att teleoperatören använder sig av lagen om ledningsrätt. I numret publicerar vi artikeln, samtidigt som vi efterlyser kontakt med föreningar som blivit drabbade av detta.

Här är innehållet:

Teleoperatörer dumpar hyra för basstationer
Ett sätt för bostadsrättsföreningar att få in extra pengar är att hyra ut plats för mobiltelefonins basstationer, till exempel en antenn på taket och utrymme i huset. Men telebolagen har genom att utnyttja lagen hittat en genväg till att slippa betala normal hyra. Genom att utnyttja lagstiftningen kan teleoperatören dumpa hyran.

Rekordår för bostadsrättsorganisationen SBC
Medlemskapet i SBC lönar sig. Det är en av förklaringarna till varför SBC förra året fick så många nya medlemmar. På fem år har ökat antalet medlemföreningar med 50 procent, från 4 000 till cirka 6 200.

Vem kan bli medlem i en bostadsrättsförening?
När styrelsen ska bevilja någon medlemskap är en del oroliga för hur betalningsförmågan ser ut, trots att föreningen alltid har legal panträtt. Synnerliga skäl krävs för att kunna neka någon medlemskap, vilket ligger i linje med vad bostadsrätt handlar om.

Vårens kursnyheter
Vårterminens utbildningar i SBCs bostadsrättsskola har startat och i vanlig ordning finns ett antal nyheter bland kurserna En av nyheterna är kursen ”Bättre projekt” hjälper föreningar som planerar att bygga om, bygga till eller renovera. Deltagarna får ökade insikter i och kunskaper om projektarbetets skiftande och komplexa karaktär.

Väck valberedningen
Snart kommer de allra flesta bostadsrättsföreningar att hålla sin stämma. Dessförinnan kan det vara läge för styrelsen att ”väcka” valberedningen.

SBC Direkt finns att ladda ner från vår webbplats.
 
web traffic statistics