13 december 2010

Din Bostadsrätt intervjuar Stefan Attefall

Tidningen Din Bostadsrätt går ut till alla boende i SBCs medlemsföreningar samt till bosparare. Årets sista nummer är nu här (PDF).

Din Bostadsrätt träffar nye bostadsministern
Den nye bostadsministern Stefan Attefall (KD) vill ha mer av allt men han vill stärka hyresrätternas ställning. SBC säger i en kommentar att man istället bör fokusera på det folk vill ha. Alla undersökningar visar att folk vill äga sin bostad.

Ha koll på renoveringen
Visst är det en skön känsla att renovera lägenheten själv, men när det kommer till badrummet är det läge att låta hemmafixaren i dig vila. Blir något fel kan konsekvenserna bli ödesdigra och – för att prata klarspråk – svindyra. Samtidigt kan det vara bra att ha koll på att hantverkaren vet vad han sysslar med. Vi har tagit reda på var det oftast blir fel, och vad välutbildade hantverkare bör veta.

Krisen i Kungsängen
Adressen stämmer, alltså måste det vara rätt hus. Ungefär så går tankarna när Din Bostadsrätt anländer till bostadsrättsföreningen Strandhagen i Kungsängen. Huset är alldeles nybyggt, har ett toppenläge med Mälaren alldeles inpå knuten. Men huset faller redan sönder.
– Man blir så trött, det är som om problemen aldrig tar slut, säger Monica Landberg, ordförande i bostadsrättsföreningens styrelse.

Hyra ut i andra hand
När du hyr ut i andra hand finns det ett och annat att tänka på, bland annat hur inkomsten från uthyrningen ska deklareras. Se till att planera före så slipper du besvärliga efterräkningar.

58 kvadrat i Sarajevo
Sarajevo har under det senaste dryga decenniet rest sig ur ruinerna. Det är som om hela staden har borstat dammet av axlarna och nu försöker gå vidare efter år av förödande krig. Under samma period har bostadsmarknaden genomgått en dramatisk förändring. Från att privat ägande av bostäder inte tilläts under Jugoslavientiden, till en avreglerad marknad med stora prissvängningar, som gjorda för spekulanter. Vi besöker familjen Hadžić.
 
web traffic statistics